Magento Hosting

Webdevelopers stellen haast unaniem dat Enterprise te weinig toevoegt om de hoge meerkosten te rechtvaardigen. Web Whales deelt deze mening en biedt de Enterprise-editie dan ook niet aan. Magento is wegens een aantal voordelen by far het geschiktste webshopsysteem voor partijen die een professionele en uitgebreide webshop willen.

Voordelen Voor Iedere Magento Webshop

Magento Specialist

Wie een kale Magento-webshop laat bouwen, moet minimaal rekenen op 5.000 tot 10.000 euro ontwikkelkosten. Een enigszins complexe webwinkel kost al snel 30.000 euro, echt grote en uitgebreide webwinkels gaan zelfs richting de 250.000 euro. De ontwikkeling van een Magento 2-webshop zal over het algemeen – en in ieder geval nog een tijdje – duurder zijn dan die van een Magento 1-store. De Magento-makers bieden ook de Enterprise-editie aan voor grote bedrijven. Echter, door de verhouding tussen de hoge kosten en de geringe meerwaarde zal dit voor weinig ondernemers interessant zijn.

Het grote voordeel is dat je dan meteen omzet draait. Voor bestaande webshops houd dit in dat de nieuwe webshop online wordt gezet wanneer deze gelijk is aan of beter werkt dan de oude magento webshop webshop. Houd er bij deze methode alleen wel rekening mee dat je jaarlijks nog eens een derde van het ontwikkelbudget kwijt bent aan doorontwikkeling. Het kan daarbij gaan om flinke sommen.

Omdat de code van Magento 2 zeer complex is, is zelf ontwikkelen of aanpassen geen optie voor niet-it’ers. Normaal gesproken wordt met ‘Magento’ de Community-version magento hosting bedoeld.

Bij 1 waren er vaak veel verschillende manieren om iets te ontwikkelen, waardoor relatief veel veiligheidslekken ontstonden. Volgens de huidige planning stopt de help voor Magento 1 in 2018, dus vanaf dat moment worden veiligheidsissues voor de core niet meer gerepareerd. webshop freelance Voor veel webshopeigenaren is het daarom interessanter om over te stappen naar Magento 2 dan om een Magento 1-webwinkel te laten aanpassen. Een Magento 2-webshop is over het algemeen duurder . Het aantal webdevelopers dat 2 al helemaal in de vingers heeft, is lager dan bij 1.

Die schaarste leidt tot hogere uurtarieven. Veel developers zijn zich nog aan het bekwamen in 2, waardoor ze waarschijnlijk langer bezig zijn met het ontwikkelen van een webshop. Daardoor is het goed om je af te vragen: kies ik voor een lump sum-prijs? Of betaal ik de Magento 2-webdeveloper per uur?

Als de hosting onderdeel van een service degree agreement is, kan dit veel meer zijn. Up-time van de website is dan de kern van de overeenkomst, hosting is daarvan een onderdeel. In 2015 is Magento 2 gereleaset. Magento 2 heeft meer functionaliteiten in de core dan 1 en de code is lichter. Bovendien is het zo ontworpen dat webdevelopers veel uniformer werken.

Het Amerikaanse bedrijf biedt ook de Enterprise-editie aan, die is gericht op grote bedrijven. Dit softwarepakket is closed supply, heeft een ‘Gold Support SLA’ en zou meer mogelijkheden bevatten. Maar met alleen al een licentieprijs van minimaal 16.800 euro per jaar, kost het ook een klein fortuin. Bovendien zijn de extensies ongeveer anderhalf keer duurder dan die van de Magento Community editie.

Sommige grote webshops zijn per jaar zo’n 20.000 tot 40.000 euro kwijt aan aanpassingen en verbeteringen. Magento is een zwaar webshopsysteem om te hosten, al moet worden gezegd dat Magento 2 een stuk lichter is dan Magento 1. Shared internet hosting valt niet aan te raden vanwege e veelal gebrekkige capaciteit en bad neighbors of DDoS-aanvallen op andere servergebruikers. VPS, devoted of hypernode hosting voor een Magento-site kost minimaal zo’n a hundred and twenty euro per maand.