WordPress Website Maken

Met zo’n WordPress thema kun je binnen enkele seconden de hele web site een nieuwe ‘look & feel’ geven. Een plugin is een aanvulling op de functionaliteit van je huidige WordPress website. Hierbij kun je denken aan functionaliteit voor een contactformulier, social share knoppen en een anti-spam. Er zijn tienduizenden gratis website bouwen plugins die je through het WordPress dashboard eenvoudig kan installeren. Voor bijna elke denkbare functionaliteit is er wel gratis plugin beschikbaar.

Wanneer WordPress geïnstalleerd is, dan zie je direct dat het nieuwste thema van WordPress actief is. Hieronder zie je het design van het thema “Twenty Fifteen” van WordPress. Waarschijnlijk heb jij een latere versie. Twenty Nineteen of Twenty Twenty, bijvoorbeeld. Een thema is te vergelijken met de kleding van jouw website.

  • Vertrouw op geïntegreerde SEO-tools, Mailchimp, integratie van Google Analytics en meer om je producten te verkopen.
  • Houd je web site in de gaten met realtime meldingen en analyses.
  • Stel je producten en diensten tentoon en neem eenmalige of herhaaldelijke betalingen aan: en dat alles wereldwijd.
  • Wat je ook wilt doen, er is altijd een plugin beschikbaar die je erbij helpt.

De eerste stappen naar je eigen WordPress web site Je website staat dan direct online.

Wanneer Kies Je Voor WordPress?

Na het inloggen kom je terecht op het dashboard van WordPress. Laten we de belangrijkste elementen even kort bespreken. Aan de linkerkant zie je het WordPress menu. Via deze menu-tems kun je jouw web site uitbreiden en onderhouden.

Het is een combinatie van design en functionaliteit. wordpress webshop Later leggen we uit hoe je van thema wisselt.

Je logt in bij WordPress door /wp-admin achter jouw domeinnaam te zetten. Het inlogadres staat ook in het mailtje dat je ontvangt van xel.nl wanneer de installatie is gelukt. Net als jouw wachtwoord en gebruikersnaam. Nadat je bent ingelogd, kan je verder met het uitbouwen van je eigen WordPress website.

Bij Berichten kun je blogberichten maken (met een WYSIWYG-editor Wanneer je een WordPress website gaat bouwen dan krijg je veel te maken met twee andere menu-objects WordPress hosting, namelijk thema’s en plugins. Een WordPress thema is een gestandaardiseerde WordPress web site template .